Da i plural

Da är ordet.

Plural för da är dar, darna, dars och darnas.

Vad är plural för da?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet da. Plural av da är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet da.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet da. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet da har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder da?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av da så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/da

Du kan också söka efter da direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=da

Mer information om ordet da:

Ordet da består allt som allt av 2 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 2 bokstäverna är 1, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på da?

Följande ord rimmar med da: Ada, Ida, eda, ida, tida, lada, enda, tyda, åda, udda, lida, Leda, koda, bida, leda.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 1537 ord som på något sätt liknar ordet da Här kommer de tio första: abonnemangsdag, abundans, abundant, ackommodation, ackommodationsförmåga, ackommodationsväxel, åda, adagietto, adagio och adamsäpple.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord