Ejderhona i plural

Ejderhona är ordet.

Plural för ejderhona är ejderhonor, ejderhonorna, ejderhonors och ejderhonornas.

Vad är plural för ejderhona?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet ejderhona. Plural av ejderhona är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet ejderhona.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet ejderhona. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet ejderhona har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder ejderhona?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av ejderhona så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/ejderhona

Du kan också söka efter ejderhona direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=ejderhona

Mer information om ordet ejderhona:

Ordet ejderhona består allt som allt av 9 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 9 bokstäverna är 5, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 4. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till ejderhona:

Ejderhona har dessa synonymer: åda

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet ejderhona, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på ejderhona?

Följande ord rimmar med ejderhona: na, ana, dna, ena, ina, ona, agna, aina, Aina, Anna, bana, bena, Bina, bona, dana.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord