Bod i plural

Bod är ordet.

Plural för bod är bodar, bodarna, bodars och bodarnas.

Vad är plural för bod?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet bod. Plural av bod är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet bod.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet bod. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet bod har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder bod?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av bod så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/bod

Du kan också söka efter bod direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=bod

Mer information om ordet bod:

Ordet bod består allt som allt av 3 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 3 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 2 synonymer inlagda.

Synonymer till bod:

Bod har dessa synonymer: förrådshus, skjul

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet bod, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på bod?

Följande ord rimmar med bod: god, jod, kod, lod, mod, nod, yod, anod, blod, diod, epod, flod, frod, pjod, stod.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 20 ord som på något sätt liknar ordet bod Här kommer de tio första: bebodd, bodega, bödel, bodelning, bodensare, bödig, bodskylt, body, fäbod och fäbodvall.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord