Stod i plural

Stod är ordet.

Plural för stod är stoder, stoderna, stoders och stodernas.

Vad är plural för stod?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet stod. Plural av stod är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet stod.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet stod. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet stod har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder stod?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av stod så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/stod

Du kan också söka efter stod direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=stod

Mer information om ordet stod:

Ordet stod består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på stod?

Följande ord rimmar med stod: bod, god, jod, kod, lod, mod, nod, yod, anod, blod, diod, epod, flod, frod, pjod.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 26 ord som på något sätt liknar ordet stod Här kommer de tio första: armstöd, återstod, bokstöd, brandstodsbolag, buskstöd, cykelstöd, mastodont, mastodonter, mastodontfilm och mastodontprojekt.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord