God i plural

God är ordet.

Plural för god är goda.

Vad är plural för god?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet god. Plural av god är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet god.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet god. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet god har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder god?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av god så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/god

Du kan också söka efter god direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=god

Mer information om ordet god:

Ordet god består allt som allt av 3 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 3 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 19 synonymer inlagda.

Synonymer till god:

God har dessa synonymer: aptitlig, bra, delikat, duglig, förtjänstfull, godis, gynnsam, huld, hyvens, härlig, läcker, mumsig, rättfärdig, smakfull, smaklig, smaskig, snäll, välsmakande, välvillig

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet god, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på god?

Följande ord rimmar med god: bod, jod, kod, lod, mod, nod, yod, anod, blod, diod, epod, flod, frod, pjod, stod.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 66 ord som på något sätt liknar ordet god Här kommer de tio första: ägodel, arvegods, asgod, banktillgodohavande, bergodalbana, flygödla, fullgod, gödande, godartad och godbit.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord