Barnslig i plural

Barnslig är ordet.

Plural för barnslig är barnsliga.

Vad är plural för barnslig?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet barnslig. Plural av barnslig är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet barnslig.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet barnslig. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet barnslig har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder barnslig?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av barnslig så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/barnslig

Du kan också söka efter barnslig direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=barnslig

Mer information om ordet barnslig:

Ordet barnslig består allt som allt av 8 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 8 bokstäverna är 6, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2. Vi har i vår databas även 4 synonymer inlagda.

Synonymer till barnslig:

Barnslig har dessa synonymer: infantil, juvenil, naiv, omogen

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet barnslig, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på barnslig?

Följande ord rimmar med barnslig: dig, Dig, gig, mig, sig, vig, whig, stig, yvig, Stig, avig, byig, enig, evig, isig.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 1 ord som på något sätt liknar ordet barnslig: barnslighet.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord