Vita i plural

Vita är ordet.

Plural för vita är vitor, vitorna, vitors och vitornas.

Vad är plural för vita?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet vita. Plural av vita är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet vita.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet vita. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet vita har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder vita?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av vita så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/vita

Du kan också söka efter vita direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=vita

Mer information om ordet vita:

Ordet vita består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2.

Vad rimmar på vita?

Följande ord rimmar med vita: ta, eta, sta, yta, åta, zeta, tuta, ysta, tita, veta, äta, akta, anta, arta, Asta.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 16 ord som på något sätt liknar ordet vita Här kommer de tio första: äggvita, B-vitamin, förevitande, gravitationell, gravitationskonstant, gravitationskraft, gravitationsvåg, hvita, invitation och ögonvita.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord