Gravitationsvåg i plural

Gravitationsvåg är ordet.

Plural för gravitationsvåg är gravitationsvågor, gravitationsvågorna, gravitationsvågors och gravitationsvågornas.

Vad är plural för gravitationsvåg?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet gravitationsvåg. Plural av gravitationsvåg är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet gravitationsvåg.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet gravitationsvåg. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet gravitationsvåg har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder gravitationsvåg?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av gravitationsvåg så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/gravitationsvåg

Du kan också söka efter gravitationsvåg direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=gravitationsvåg

Mer information om ordet gravitationsvåg:

Ordet gravitationsvåg består allt som allt av 15 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 15 bokstäverna är 9, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 6.

Vad rimmar på gravitationsvåg?

Följande ord rimmar med gravitationsvåg: låg, tåg, råg, våg, såg, håg, måg, påg, ihåg, tråg, intåg, dytåg, bevåg, uttåg, nattåg.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord