Vital i plural

Vital är ordet.

Plural för vital är vitala.

Vad är plural för vital?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet vital. Plural av vital är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet vital.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet vital. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet vital har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder vital?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av vital så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/vital

Du kan också söka efter vital direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=vital

Mer information om ordet vital:

Ordet vital består allt som allt av 5 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 5 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2. Vi har i vår databas även 2 synonymer inlagda.

Synonymer till vital:

Vital har dessa synonymer: livsviktig, spänstig

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet vital, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på vital?

Följande ord rimmar med vital: al, tal, hal, dal, bal, mal, Mal, sal, fal, kal, Gal, gal, val, oral, opal.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 2 ord som på något sätt liknar ordet vital: vitalist och vitalkapacitet.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord