Stav i plural

Stav är ordet.

Plural för stav är stavar, stavarna, stavars och stavarnas.

Vad är plural för stav?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet stav. Plural av stav är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet stav.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet stav. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet stav har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder stav?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av stav så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/stav

Du kan också söka efter stav direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=stav

Mer information om ordet stav:

Ordet stav består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 3 synonymer inlagda.

Synonymer till stav:

Stav har dessa synonymer: käpp, spira, stång

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet stav, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på stav?

Följande ord rimmar med stav: av, hav, nav, lav, tav, vav, sav, kav, rav, drav, trav, glav, grav, klav, slav.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 55 ord som på något sätt liknar ordet stav Här kommer de tio första: akterstäv, anslagstavla, avstavande, avstavning, bandstav, begynnelsebokstav, bokstav, bokstaverande, bokstavering och bokstaveringsalfabet.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord