Klav i plural

Klav är ordet.

Plural för klav är klaver, klaverna, klavers och klavernas.

Vad är plural för klav?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet klav. Plural av klav är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet klav.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet klav. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet klav har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder klav?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av klav så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/klav

Du kan också söka efter klav direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=klav

Mer information om ordet klav:

Ordet klav består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på klav?

Följande ord rimmar med klav: av, hav, nav, lav, tav, vav, sav, kav, rav, drav, trav, glav, grav, stav, slav.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 13 ord som på något sätt liknar ordet klav Här kommer de tio första: baklava, handklaver, klavbinda, klave, klaver, klaverinstrument, klavertramp, klaviatur, klaviaturinstrument och klavikel.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord