Av i plural

Av är ordet.

Plural för av är av.

Vad är plural för av?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet av. Plural av av är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet av.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet av. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet av har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder av?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av av så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/av

Du kan också söka efter av direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=av

Mer information om ordet av:

Ordet av består allt som allt av 2 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 2 bokstäverna är 1, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 4 synonymer inlagda.

Synonymer till av:

Av har dessa synonymer: bruten, från, itu, utav

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet av, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på av?

Följande ord rimmar med av: hav, nav, lav, tav, vav, sav, kav, rav, drav, trav, glav, grav, klav, stav, slav.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 939 ord som på något sätt liknar ordet av Här kommer de tio första: abonnemangsavgift, adverbavledning, affärsinnehavare, affidavit, agave, akterstäv, alkoholpåverkad, allslavisk, altartavla och ängshaverrot.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord