Smidig i plural

Smidig är ordet.

Plural för smidig är smidiga.

Vad är plural för smidig?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet smidig. Plural av smidig är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet smidig.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet smidig. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet smidig har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder smidig?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av smidig så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/smidig

Du kan också söka efter smidig direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=smidig

Mer information om ordet smidig:

Ordet smidig består allt som allt av 6 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 6 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2. Vi har i vår databas även 3 synonymer inlagda.

Synonymer till smidig:

Smidig har dessa synonymer: behändig, flexibel, vig

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet smidig, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på smidig?

Följande ord rimmar med smidig: dig, Dig, gig, mig, sig, vig, whig, stig, yvig, Stig, avig, byig, enig, evig, isig.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 1 ord som på något sätt liknar ordet smidig: osmidig.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord