Slentrianmässig i plural

Slentrianmässig är ordet.

Plural för slentrianmässig är slentrianmässiga.

Vad är plural för slentrianmässig?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet slentrianmässig. Plural av slentrianmässig är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet slentrianmässig.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet slentrianmässig. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet slentrianmässig har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder slentrianmässig?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av slentrianmässig så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/slentrianmässig

Du kan också söka efter slentrianmässig direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=slentrianmässig

Mer information om ordet slentrianmässig:

Ordet slentrianmässig består allt som allt av 15 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 15 bokstäverna är 10, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 5. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till slentrianmässig:

Slentrianmässig har dessa synonymer: rutin

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet slentrianmässig, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på slentrianmässig?

Följande ord rimmar med slentrianmässig: dig, Dig, gig, mig, sig, vig, avig, byig, enig, evig, isig, krig, Stig, stig, whig.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord