Skogsdunge i plural

Skogsdunge är ordet.

Plural för skogsdunge är skogsdungar, skogsdungarna, skogsdungars och skogsdungarnas.

Vad är plural för skogsdunge?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet skogsdunge. Plural av skogsdunge är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet skogsdunge.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet skogsdunge. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet skogsdunge har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder skogsdunge?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av skogsdunge så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/skogsdunge

Du kan också söka efter skogsdunge direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=skogsdunge

Mer information om ordet skogsdunge:

Ordet skogsdunge består allt som allt av 10 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 10 bokstäverna är 7, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 3. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till skogsdunge:

Skogsdunge har dessa synonymer: lund

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet skogsdunge, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på skogsdunge?

Följande ord rimmar med skogsdunge: ge, Agge, ange, avge, bege, doge, gage, hage, Inge, inge, jage, Lage, loge, mage, ogge.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord