Rörlig i plural

Rörlig är ordet.

Plural för rörlig är rörliga.

Vad är plural för rörlig?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet rörlig. Plural av rörlig är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet rörlig.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet rörlig. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet rörlig har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder rörlig?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av rörlig så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/rörlig

Du kan också söka efter rörlig direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=rörlig

Mer information om ordet rörlig:

Ordet rörlig består allt som allt av 6 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 6 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2. Vi har i vår databas även 5 synonymer inlagda.

Synonymer till rörlig:

Rörlig har dessa synonymer: flexibel, flyttbar, mobil, transportabel, vig

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet rörlig, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på rörlig?

Följande ord rimmar med rörlig: dig, Dig, gig, mig, sig, vig, whig, stig, yvig, Stig, avig, byig, enig, evig, isig.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 2 ord som på något sätt liknar ordet rörlig: orörlig och rörlighet.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord