Öbo i plural

Öbo är ordet.

Plural för öbo är öbor, öborna, öbors och öbornas.

Vad är plural för öbo?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet öbo. Plural av öbo är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet öbo.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet öbo. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet öbo har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder öbo?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av öbo så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/öbo

Du kan också söka efter öbo direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=öbo

Mer information om ordet öbo:

Ordet öbo består allt som allt av 3 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 3 bokstäverna är 1, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2.

Vad rimmar på öbo?

Följande ord rimmar med öbo: bo, bebo, bybo, Esbo, igbo, nabo, Åbo, åbo, balbo, bimbo, dalbo, Dumbo, hambo, jumbo, kombo.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 44 ord som på något sätt liknar ordet öbo Här kommer de tio första: Åbobo, altoboe, bonobo, citronsjöborrekaktus, fotobombande, guldsjöborrekaktus, koboltatom, koboltblå, koboltbomb och koboltkanon.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord