Åbo i plural

Åbo är ordet.

Plural för åbo är åbor, åborna, åbors och åbornas.

Vad är plural för åbo?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet åbo. Plural av åbo är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet åbo.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet åbo. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet åbo har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder åbo?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av åbo så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/åbo

Du kan också söka efter åbo direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=åbo

Mer information om ordet åbo:

Ordet åbo består allt som allt av 3 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 3 bokstäverna är 1, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2.

Vad rimmar på åbo?

Följande ord rimmar med åbo: bo, bebo, bybo, Esbo, igbo, nabo, Åbo, öbo, balbo, bimbo, dalbo, Dumbo, hambo, jumbo, kombo.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 80 ord som på något sätt liknar ordet åbo Här kommer de tio första: Åbobo, abolition, abolitionism, abolitionist, abominabel, abonnemang, abonnemangsavgift, abonnemangsbiljett, abonnemangsdag och abonnemangsföreställning.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord