Bybo i plural

Bybo är ordet.

Plural för bybo är bybor, byborna, bybors och bybornas.

Vad är plural för bybo?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet bybo. Plural av bybo är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet bybo.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet bybo. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet bybo har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder bybo?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av bybo så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/bybo

Du kan också söka efter bybo direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=bybo

Mer information om ordet bybo:

Ordet bybo består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2.

Vad rimmar på bybo?

Följande ord rimmar med bybo: bo, bebo, Esbo, igbo, nabo, Åbo, åbo, öbo, balbo, bimbo, dalbo, Dumbo, hambo, jumbo, kombo.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 4 ord som på något sätt liknar ordet bybo: Mjölbybo, rugbyboll, Vimmerbybo och Visbybo.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord