Nabo i plural

Nabo är ordet.

Plural för nabo är nabor, naborna, nabors och nabornas.

Vad är plural för nabo?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet nabo. Plural av nabo är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet nabo.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet nabo. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet nabo har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder nabo?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av nabo så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/nabo

Du kan också söka efter nabo direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=nabo

Mer information om ordet nabo:

Ordet nabo består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till nabo:

Nabo har dessa synonymer: granne

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet nabo, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på nabo?

Följande ord rimmar med nabo: bo, bebo, bybo, Esbo, igbo, Åbo, åbo, öbo, balbo, bimbo, dalbo, Dumbo, hambo, jumbo, kombo.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 7 ord som på något sätt liknar ordet nabo: anabol, Eskilstunabo, Kirunabo, nabob, Sigtunabo, Solnabo och Vadstenabo.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord