Bo i plural

Bo är ordet.

Plural för bo är bon, bona, boen, bons, bonas och boens.

Vad är plural för bo?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet bo. Plural av bo är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet bo.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet bo. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet bo har vi i vår databas 6 plural.

Vad betyder bo?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av bo så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/bo

Du kan också söka efter bo direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=bo

Mer information om ordet bo:

Ordet bo består allt som allt av 2 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 2 bokstäverna är 1, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på bo?

Följande ord rimmar med bo: bebo, bybo, Esbo, igbo, nabo, Åbo, åbo, öbo, balbo, bimbo, dalbo, Dumbo, hambo, jumbo, kombo.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 1084 ord som på något sätt liknar ordet bo Här kommer de tio första: abborre, abborrfilé, abborrgrund, abborrnate, abborrpinne, abborrsoppa, abbot, abbotsdöme, abbotskloster och abbotsstift.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord