Hotell i plural

Hotell är ordet.

Plural för hotell är hotell, hotellen, hotells och hotellens.

Vad är plural för hotell?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet hotell. Plural av hotell är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet hotell.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet hotell. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet hotell har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder hotell?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av hotell så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/hotell

Du kan också söka efter hotell direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=hotell

Mer information om ordet hotell:

Ordet hotell består allt som allt av 6 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 6 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2.

Vad rimmar på hotell?

Följande ord rimmar med hotell: ell, cell, fell, hell, lell, well, Yell, duell, Kjell, reell, appell, axiell, forell, ideell, kapell.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 6 ord som på något sätt liknar ordet hotell: hotellägare, hotellbyggnad, hotellnatt, hotellrum, motorhotell och webbhotell.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord