Erforderlig i plural

Erforderlig är ordet.

Plural för erforderlig är erforderliga.

Vad är plural för erforderlig?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet erforderlig. Plural av erforderlig är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet erforderlig.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet erforderlig. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet erforderlig har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder erforderlig?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av erforderlig så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/erforderlig

Du kan också söka efter erforderlig direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=erforderlig

Mer information om ordet erforderlig:

Ordet erforderlig består allt som allt av 11 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 11 bokstäverna är 7, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 4. Vi har i vår databas även 2 synonymer inlagda.

Synonymer till erforderlig:

Erforderlig har dessa synonymer: behövlig, nödvändig

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet erforderlig, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på erforderlig?

Följande ord rimmar med erforderlig: dig, Dig, gig, mig, sig, vig, avig, byig, enig, evig, isig, krig, Stig, stig, whig.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord