Avigsida i plural

Avigsida är ordet.

Plural för avigsida är avigsidor, avigsidorna, avigsidors och avigsidornas.

Vad är plural för avigsida?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet avigsida. Plural av avigsida är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet avigsida.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet avigsida. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet avigsida har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder avigsida?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av avigsida så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/avigsida

Du kan också söka efter avigsida direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=avigsida

Mer information om ordet avigsida:

Ordet avigsida består allt som allt av 8 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 8 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 4. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till avigsida:

Avigsida har dessa synonymer: nackdel

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet avigsida, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på avigsida?

Följande ord rimmar med avigsida: da, Ada, Ida, eda, ida, tida, lada, enda, tyda, åda, udda, lida, Leda, koda, bida.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord