Ärta i plural

Ärta är ordet.

Plural för ärta är ärtor, ärtorna, ärtors och ärtornas.

Vad är plural för ärta?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet ärta. Plural av ärta är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet ärta.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet ärta. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet ärta har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder ärta?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av ärta så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/ärta

Du kan också söka efter ärta direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=ärta

Mer information om ordet ärta:

Ordet ärta består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2.

Vad rimmar på ärta?

Följande ord rimmar med ärta: ta, eta, sta, yta, akta, anta, arta, Asta, avta, beta, bita, bota, byta, data, etta.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 100 ord som på något sätt liknar ordet ärta Här kommer de tio första: altartavla, årta, årtal, artär, artärinflammation, artärtryck, ättartal, bredstjärtad, brevkarta och bröllopstårta.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord