Årta i plural

Årta är ordet.

Plural för årta är årtor, årtorna, årtors och årtornas.

Vad är plural för årta?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet årta. Plural av årta är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet årta.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet årta. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet årta har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder årta?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av årta så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/årta

Du kan också söka efter årta direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=årta

Mer information om ordet årta:

Ordet årta består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2.

Vad rimmar på årta?

Följande ord rimmar med årta: ta, eta, sta, yta, akta, anta, arta, Asta, avta, beta, bita, bota, byta, data, etta.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 100 ord som på något sätt liknar ordet årta Här kommer de tio första: altartavla, ärta, årtal, artär, artärinflammation, artärtryck, ättartal, bredstjärtad, brevkarta och bröllopstårta.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord