Angivelse i plural

Angivelse är ordet.

Plural för angivelse är angivelser, angivelserna, angivelsers och angivelsernas.

Vad är plural för angivelse?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet angivelse. Plural av angivelse är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet angivelse.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet angivelse. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet angivelse har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder angivelse?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av angivelse så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/angivelse

Du kan också söka efter angivelse direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=angivelse

Mer information om ordet angivelse:

Ordet angivelse består allt som allt av 9 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 9 bokstäverna är 5, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 4.

Vad rimmar på angivelse?

Följande ord rimmar med angivelse: se, afse, anse, avse, bese, buse, dase, ense, inse, kase, kuse, lase, lyse, Mose, Osse.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 2 ord som på något sätt liknar ordet angivelse: GPS-angivelse och tidsangivelse.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord