Taxa i plural

Taxa är ordet.

Plural för taxa är taxor, taxorna, taxors och taxornas.

Vad är plural för taxa?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet taxa. Plural av taxa är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet taxa.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet taxa. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet taxa har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder taxa?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av taxa så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/taxa

Du kan också söka efter taxa direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=taxa

Mer information om ordet taxa:

Ordet taxa består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2. Vi har i vår databas även 3 synonymer inlagda.

Synonymer till taxa:

Taxa har dessa synonymer: avgift, kostnad, pris

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet taxa, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på taxa?

Följande ord rimmar med taxa: yxa, axa, vaxa, laxa, kuxa, lexa, koxa, sexa, saxa, joxa, maxa, mixa, paxa, fixa, faxa.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 1 ord som på något sätt liknar ordet taxa: taxameter.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord