Tax i plural

Tax är ordet.

Plural för tax är taxar, taxarna, taxars och taxarnas.

Vad är plural för tax?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet tax. Plural av tax är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet tax.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet tax. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet tax har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder tax?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av tax så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/tax

Du kan också söka efter tax direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=tax

Mer information om ordet tax:

Ordet tax består allt som allt av 3 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 3 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på tax?

Följande ord rimmar med tax: ax, max, Max, pax, lax, sax, fax, vax, dax, flax, hoax, krax, galax, bivax, strax.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 18 ord som på något sätt liknar ordet tax Här kommer de tio första: svarttaxi, tax-free-shop, taxa, taxameter, taxering, taxeringskalender, taxeringslängd, taxeringsvärde, taxi och taxibil.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord