Pris i plural

Pris är ordet.

Plural för pris är priser, priserna, prisers och prisernas.

Vad är plural för pris?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet pris. Plural av pris är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet pris.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet pris. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet pris har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder pris?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av pris så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/pris

Du kan också söka efter pris direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=pris

Mer information om ordet pris:

Ordet pris består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 5 synonymer inlagda.

Synonymer till pris:

Pris har dessa synonymer: belöning, kostnad, tariff, taxa, vinst

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet pris, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på pris?

Följande ord rimmar med pris: is, dis, fis, kis, ris, tis, vis, anis, avis, axis, bris, Elis, Eris, flis, fris.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 57 ord som på något sätt liknar ordet pris Här kommer de tio första: abonnemangspris, anskaffningspris, bensinpris, beprisad, biljettpris, bopris, bostadspris, cirkapris, extrapris och fantasipris.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord