Spot i plural

Spot är ordet.

Plural för spot är spotar, spotarna, spotars och spotarnas.

Vad är plural för spot?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet spot. Plural av spot är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet spot.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet spot. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet spot har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder spot?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av spot så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/spot

Du kan också söka efter spot direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=spot

Mer information om ordet spot:

Ordet spot består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på spot?

Följande ord rimmar med spot: got, bot, sot, hot, fot, rot, vot, mot, not, skot, grot, knot, klot, Thot, blot.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 21 ord som på något sätt liknar ordet spot Här kommer de tio första: aktionspotential, bukspottkörtel, bukspottkörtelcancer, bukspottkörtelinflammation, bukspottskörtel, despot, despotisk, hasselbackspotatis, jämviktspotential och käkspottkörtel.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord