Mot i plural

Mot är ordet.

Plural för mot är mot, moten, mots och motens.

Vad är plural för mot?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet mot. Plural av mot är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet mot.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet mot. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet mot har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder mot?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av mot så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/mot

Du kan också söka efter mot direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=mot

Mer information om ordet mot:

Ordet mot består allt som allt av 3 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 3 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 3 synonymer inlagda.

Synonymer till mot:

Mot har dessa synonymer: kontra, till, åt

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet mot, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på mot?

Följande ord rimmar med mot: got, bot, sot, hot, fot, rot, vot, not, skot, grot, knot, klot, spot, Thot, blot.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 184 ord som på något sätt liknar ordet mot Här kommer de tio första: affärsmöte, akademiledamot, akutmottagning, alfamotorisk, ånglokomotiv, arbetsmöte, årsmöte, åsiktsmotståndare, banmotor och båtmotor.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord