Make i plural

Make är ordet.

Plural för make är makar, makarna, makars och makarnas.

Vad är plural för make?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet make. Plural av make är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet make.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet make. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet make har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder make?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av make så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/make

Du kan också söka efter make direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=make

Mer information om ordet make:

Ordet make består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till make:

Make har dessa synonymer: äkta hälft

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet make, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på make?

Följande ord rimmar med make: eke, Nke, ske, Acke, boke, dike, Dike, hake, icke, lake, like, Loke, Ocke, puke, rike.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 15 ord som på något sätt liknar ordet make Här kommer de tio första: exmake, hemlighetsmakeri, intrigmakerska, krukmakeri, makedoner, makedonier, makedonisk, makedoniska, makedonsk och makedonska.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord