Macka i plural

Macka är ordet.

Plural för macka är mackor, mackorna, mackors och mackornas.

Vad är plural för macka?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet macka. Plural av macka är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet macka.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet macka. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet macka har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder macka?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av macka så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/macka

Du kan också söka efter macka direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=macka

Mer information om ordet macka:

Ordet macka består allt som allt av 5 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 5 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2. Vi har i vår databas även 2 synonymer inlagda.

Synonymer till macka:

Macka har dessa synonymer: bröd, smörgås

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet macka, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på macka?

Följande ord rimmar med macka: ka, dka, eka, oka, ska, alka, anka, aska, baka, boka, byka, dika, duka, dyka, enka.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 11 ord som på något sätt liknar ordet macka Här kommer de tio första: äggmacka, bajsmacka, dubbelmacka, fiskmacka, mackabé, mackapär, mursmäcka, ostmacka, prickigkorvmacka och salamimacka.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord