Ekipage i plural

Ekipage är ordet.

Plural för ekipage är ekipage, ekipagen, ekipages och ekipagens.

Vad är plural för ekipage?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet ekipage. Plural av ekipage är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet ekipage.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet ekipage. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet ekipage har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder ekipage?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av ekipage så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/ekipage

Du kan också söka efter ekipage direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=ekipage

Mer information om ordet ekipage:

Ordet ekipage består allt som allt av 7 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 7 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 4. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till ekipage:

Ekipage har dessa synonymer: vagn

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet ekipage, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på ekipage?

Följande ord rimmar med ekipage: ge, Agge, ange, avge, bege, doge, gage, hage, Inge, inge, jage, Lage, loge, mage, ogge.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord