Domkyrka i plural

Domkyrka är ordet.

Plural för domkyrka är domkyrkor, domkyrkorna, domkyrkors och domkyrkornas.

Vad är plural för domkyrka?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet domkyrka. Plural av domkyrka är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet domkyrka.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet domkyrka. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet domkyrka har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder domkyrka?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av domkyrka så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/domkyrka

Du kan också söka efter domkyrka direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=domkyrka

Mer information om ordet domkyrka:

Ordet domkyrka består allt som allt av 8 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 8 bokstäverna är 5, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 3. Vi har i vår databas även 2 synonymer inlagda.

Synonymer till domkyrka:

Domkyrka har dessa synonymer: huvudkyrka, katedral

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet domkyrka, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på domkyrka?

Följande ord rimmar med domkyrka: ka, dka, eka, oka, ska, alka, anka, aska, baka, boka, byka, dika, duka, dyka, enka.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord