Avtryckare i plural

Avtryckare är ordet.

Plural för avtryckare är avtryckare, avtryckarna, avtryckares och avtryckarnas.

Vad är plural för avtryckare?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet avtryckare. Plural av avtryckare är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet avtryckare.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet avtryckare. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet avtryckare har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder avtryckare?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av avtryckare så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/avtryckare

Du kan också söka efter avtryckare direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=avtryckare

Mer information om ordet avtryckare:

Ordet avtryckare består allt som allt av 10 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 10 bokstäverna är 6, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 4. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till avtryckare:

Avtryckare har dessa synonymer: utlösare

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet avtryckare, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på avtryckare?

Följande ord rimmar med avtryckare: re, bre, fre, tre, acre, fore, hare, inre, nere, Nore, orre, pare, rare, syre, Tore.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord