Trio i plural

Trio är ordet.

Plural för trio är trior, triorna, triors och triornas.

Vad är plural för trio?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet trio. Plural av trio är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet trio.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet trio. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet trio har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder trio?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av trio så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/trio

Du kan också söka efter trio direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=trio

Mer information om ordet trio:

Ordet trio består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2.

Vad rimmar på trio?

Följande ord rimmar med trio: brio, prio, Ontario, scenario, impressario.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 14 ord som på något sätt liknar ordet trio Här kommer de tio första: ambidextriös, atrioventrikulär, centriol, histrion, histrionisk, industriområde, industriös, patriot, patriotisk och septentrional.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord