Pappersindustri i plural

Pappersindustri är ordet.

Plural för pappersindustri är pappersindustrier, pappersindustrierna, pappersindustriers och pappersindustriernas.

Vad är plural för pappersindustri?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet pappersindustri. Plural av pappersindustri är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet pappersindustri.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet pappersindustri. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet pappersindustri har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder pappersindustri?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av pappersindustri så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/pappersindustri

Du kan också söka efter pappersindustri direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=pappersindustri

Mer information om ordet pappersindustri:

Ordet pappersindustri består allt som allt av 15 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 15 bokstäverna är 10, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 5.

Vad rimmar på pappersindustri?

Följande ord rimmar med pappersindustri: fri, vri, dari, lari, Mari, ofri, pari, sari, Siri, skri, stri, vari, anuri, däri, espri.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 2 ord som på något sätt liknar ordet pappersindustri: pappersindustriarbetare och pappersindustriarbetareförbund.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord