Sari i plural

Sari är ordet.

Plural för sari är sarier, sarierna, sariers och sariernas.

Vad är plural för sari?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet sari. Plural av sari är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet sari.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet sari. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet sari har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder sari?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av sari så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/sari

Du kan också söka efter sari direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=sari

Mer information om ordet sari:

Ordet sari består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2.

Vad rimmar på sari?

Följande ord rimmar med sari: fri, vri, dari, lari, Mari, ofri, pari, Siri, skri, stri, vari, anuri, däri, espri, feeri.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 9 ord som på något sätt liknar ordet sari: emissarie, falsarium, fideikommissarie, glossarium, kejsarinna, kommissarie, läsarinna, sårig och särintresse.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord