Förströelse i plural

Förströelse är ordet.

Plural för förströelse är förströelser, förströelserna, förströelsers och förströelsernas.

Vad är plural för förströelse?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet förströelse. Plural av förströelse är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet förströelse.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet förströelse. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet förströelse har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder förströelse?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av förströelse så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/förströelse

Du kan också söka efter förströelse direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=förströelse

Mer information om ordet förströelse:

Ordet förströelse består allt som allt av 11 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 11 bokstäverna är 7, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 4. Vi har i vår databas även 2 synonymer inlagda.

Synonymer till förströelse:

Förströelse har dessa synonymer: nöje, tidsfördriv

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet förströelse, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på förströelse?

Följande ord rimmar med förströelse: se, afse, anse, avse, bese, buse, dase, ense, inse, kase, kuse, lase, lyse, Mose, Osse.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord