Fångvaktare i plural

Fångvaktare är ordet.

Plural för fångvaktare är fångvaktare, fångvaktarna, fångvaktares och fångvaktarnas.

Vad är plural för fångvaktare?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet fångvaktare. Plural av fångvaktare är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet fångvaktare.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet fångvaktare. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet fångvaktare har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder fångvaktare?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av fångvaktare så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/fångvaktare

Du kan också söka efter fångvaktare direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=fångvaktare

Mer information om ordet fångvaktare:

Ordet fångvaktare består allt som allt av 11 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 11 bokstäverna är 7, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 4. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till fångvaktare:

Fångvaktare har dessa synonymer: väktare

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet fångvaktare, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på fångvaktare?

Följande ord rimmar med fångvaktare: re, bre, fre, tre, acre, fore, hare, inre, nere, Nore, orre, pare, rare, syre, Tore.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord