Elväg i plural

Elväg är ordet.

Plural för elväg är elvägar, elvägarna, elvägars och elvägarnas.

Vad är plural för elväg?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet elväg. Plural av elväg är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet elväg.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet elväg. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet elväg har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder elväg?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av elväg så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/elväg

Du kan också söka efter elväg direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=elväg

Mer information om ordet elväg:

Ordet elväg består allt som allt av 5 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 5 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2.

Vad rimmar på elväg?

Följande ord rimmar med elväg: väg, säg, iväg, isväg, omväg, utväg, avväg, resväg, bilväg, irrväg, hemväg, genväg, korsväg, grusväg, körväg.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 2 ord som på något sätt liknar ordet elväg: cykelväg och medelväg.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord