Datamaskin i plural

Datamaskin är ordet.

Plural för datamaskin är datamaskiner, datamaskinerna, datamaskiners och datamaskinernas.

Vad är plural för datamaskin?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet datamaskin. Plural av datamaskin är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet datamaskin.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet datamaskin. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet datamaskin har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder datamaskin?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av datamaskin så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/datamaskin

Du kan också söka efter datamaskin direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=datamaskin

Mer information om ordet datamaskin:

Ordet datamaskin består allt som allt av 10 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 10 bokstäverna är 6, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 4. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till datamaskin:

Datamaskin har dessa synonymer: dator

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet datamaskin, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på datamaskin?

Följande ord rimmar med datamaskin: in, din, Din, fin, gin, hin, lin, min, Min, pin, sin, vin, ajin, amin, ayin.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord