Berg-och-dalbana i plural

Berg-och-dalbana är ordet.

Plural för berg-och-dalbana är berg-och-dalbanor, berg-och-dalbanorna, berg-och-dalbanors och berg-och-dalbanornas.

Vad är plural för berg-och-dalbana?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet berg-och-dalbana. Plural av berg-och-dalbana är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet berg-och-dalbana.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet berg-och-dalbana. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet berg-och-dalbana har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder berg-och-dalbana?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av berg-och-dalbana så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/berg-och-dalbana

Du kan också söka efter berg-och-dalbana direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=berg-och-dalbana

Mer information om ordet berg-och-dalbana:

Ordet berg-och-dalbana består allt som allt av 16 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 16 bokstäverna är 9, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 7.

Vad rimmar på berg-och-dalbana?

Följande ord rimmar med berg-och-dalbana: na, ana, dna, ena, ina, ona, agna, aina, Aina, Anna, bana, bena, Bina, bona, dana.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord