Bås i plural

Bås är ordet.

Plural för bås är bås, båsen och båsens.

Vad är plural för bås?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet bås. Plural av bås är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet bås.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet bås. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet bås har vi i vår databas 3 plural.

Vad betyder bås?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av bås så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/bås

Du kan också söka efter bås direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=bås

Mer information om ordet bås:

Ordet bås består allt som allt av 3 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 3 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 5 synonymer inlagda.

Synonymer till bås:

Bås har dessa synonymer: box, hytt, kur, kätte, spilta

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet bås, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på bås?

Följande ord rimmar med bås: ås, Aås, dås, gås, lås, mås, rås, sås, tås, blås, brås, flås, krås, Borås, ismås.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 88 ord som på något sätt liknar ordet bås Här kommer de tio första: altbasun, ambassad, ambassadör, badbassäng, bas, basal, basalmembran, basar, basebollspelare och basebollträ.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord