Vaccin i plural

Vaccin är ordet.

Plural för vaccin är vacciner, vaccinerna, vacciners och vaccinernas.

Vad är plural för vaccin?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet vaccin. Plural av vaccin är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet vaccin.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet vaccin. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet vaccin har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder vaccin?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av vaccin så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/vaccin

Du kan också söka efter vaccin direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=vaccin

Mer information om ordet vaccin:

Ordet vaccin består allt som allt av 6 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 6 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2.

Vad rimmar på vaccin?

Följande ord rimmar med vaccin: in, pin, vin, min, fin, Din, hin, din, Min, gin, lin, sin, svin, ruin, amin.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 6 ord som på något sätt liknar ordet vaccin: calmettevaccination, influensavaccin, ovaccinerad, vaccination, vaccinerad och vaccinering.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord