Lemma i plural

Lemma är ordet.

Plural för lemma är lemman, lemmana, lemmans och lemmanas.

Vad är plural för lemma?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet lemma. Plural av lemma är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet lemma.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet lemma. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet lemma har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder lemma?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av lemma så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/lemma

Du kan också söka efter lemma direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=lemma

Mer information om ordet lemma:

Ordet lemma består allt som allt av 5 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 5 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2.

Vad rimmar på lemma?

Följande ord rimmar med lemma: Alma, amma, Emma, emma, Fama, gama, imma, Irma, jama, koma, lama, Lima, luma, mima, nama.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 3 ord som på något sätt liknar ordet lemma: blemma, dilemma och lemmalytt.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord