Blemma i plural

Blemma är ordet.

Plural för blemma är blemmor, blemmorna, blemmors och blemmornas.

Vad är plural för blemma?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet blemma. Plural av blemma är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet blemma.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet blemma. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet blemma har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder blemma?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av blemma så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/blemma

Du kan också söka efter blemma direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=blemma

Mer information om ordet blemma:

Ordet blemma består allt som allt av 6 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 6 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till blemma:

Blemma har dessa synonymer: finne

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet blemma, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på blemma?

Följande ord rimmar med blemma: Alma, amma, Emma, emma, Fama, gama, imma, Irma, jama, koma, lama, Lima, luma, mima, nama.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord