Filmografi i plural

Filmografi är ordet.

Plural för filmografi är filmografier, filmografierna, filmografiers och filmografiernas.

Vad är plural för filmografi?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet filmografi. Plural av filmografi är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet filmografi.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet filmografi. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet filmografi har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder filmografi?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av filmografi så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/filmografi

Du kan också söka efter filmografi direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=filmografi

Mer information om ordet filmografi:

Ordet filmografi består allt som allt av 10 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 10 bokstäverna är 6, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 4.

Vad rimmar på filmografi?

Följande ord rimmar med filmografi: fi, fiffi, atrofi, agrafi, teosofi, isomorfi, syntrofi, geografi, orografi, filosofi, biografi, typografi, ideografi, automorfi, kemigrafi.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord